Atrakcyjne promocje na otwarcie
Od godziny 9.00 odwiedzający nowy punkt sprzedaży w Centrum Handlowym Atut przy ul. Długiej 15 mogą też liczyć na zniżki, kupony rabatowe na kolejne zakupy i poczęstunek zimną lemoniadą. Przez cały dzień zaplanowane są także degustacje produktów z oferty marki słynącej m.in. z wytwarzanych tradycyjnie wędlin oraz znakomitych dań gotowych i garmażeryjnych.
Tradycja i jakość w każdym produkcie
Jak zapewnia Dariusz Kucz, prezes zarządu marki: - Bacówka powstała z zamiłowania do polskiej kuchni. Czerpiemy to, co najlepsze z polskiej tradycji kulinarnej. W naszej ofercie znajdują się m.in. produkty wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, takie jak kiełbasa swoja z Rajbrotu czy szynka lipnicka.
Chociaż sieć sprzedaży Bacówki liczy już ponad 40 punktów w całym kraju, w tym 20 sklepów firmowych, to otwarcie w Dawidach Bankowych jest bardzo ważne dla rozwoju marki. - Będzie to pierwszy sklep firmowy marki Bacówka Towary Tradycyjne w pobliżu Warszawy, a drugi w całym województwie mazowieckim. Obecnie jedyny sklep firmowy działa w Radomiu, a pozostałe punkty funkcjonują na zasadzie franczyzy. Jest to duża zmiana w dotychczasowym działaniu marki i nie wykluczamy, że jeśli ten format działalności się sprawdzi, będziemy dalej rozwijać się w tym kierunku - wyjaśnia Kucz.
Historia i misja Bacówka Towary Tradycyjne
Historia firmy zaczęła się w 2002 roku, gdy Bacówka wystartowała z działalnością od produkcji wędlin. Od początku jej misją było dostarczanie wysokiej jakości produktów, w tym wędlin produkowanych według tradycyjnych receptur i wędzonych nad żywym ogniem. Dziś w jej ofercie znaleźć można także przetwory z warzyw, nabiał, makarony, konfitury i dania gotowe. - Wierzymy, że każdy powinien mieć dostęp do tradycyjnie przygotowanych wędlin, wyjątkowych w smaku przetworów i dań opartych na lokalnych składnikach. Jeśli nie prosto z babcinej spiżarni, to od wytwórcy, który wkłada w swoje produkty tyle samo serca, co nasi bliscy - mówi prezes zarządu marki.
Wysoka jakość i wsparcie lokalnych biznesów
W ladach chłodniczych i na półkach sklepów Bacówki znaleźć więc można produkty doceniane przez smakoszy, m.in. jury ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, takie jak szynka długo dojrzewająca i pasztet z dziczyzny. Znajdują się tam również produkty wyróżnione znakiem Jakość Tradycja, np. kabanosy z dziczyzny i kiełbasa krakowska w słoiku oraz przygotowywane z dbałością i pasją do gotowania dania gotowe, nad których produkcją czuwa szef kuchni z długoletnim doświadczeniem w krakowskich restauracjach. Jak zapewnia Dariusz Kucz: - Nasze kucharki ręcznie lepią pierogi z owocami i same smażą placki ziemniaczane. Nie bylibyśmy jednak w stanie wyprodukować całego asortymentu w naszym stosunkowo niewielkim zakładzie, dlatego z chęcią współpracujemy z małymi, rodzinnymi gospodarstwami. Wierzymy, że można jednocześnie zapewniać wysoką jakość i wspierać lokalne biznesy.
Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego i wprowadzić na swój stół wyjątkowe produkty z Małopolski, koniecznie odwiedź nowy sklep Bacówki w Dawidach Bankowych. Otwarcie już w ten piątek o 9.00!
Napisz komentarz
Komentarze