Reklama

Gastronomia nie z tej ziemi

Gastronomia nie z tej ziemi

Spróbuj swoich sił w gotowaniu molekularnym – atrakcyjnej wizualnie, smacznej i nowoczesnej sztuce kulinarnej.
Gotowanie to dla wielu osób równie wielka przyjemność, jak jedzenie. Polacy coraz bardziej doceniają oryginalne smaki, pięknie podane dania i niecodzienne połączenia. Powstają nowe restauracje, a programy o gotowaniu czy telewizyjne show z kuchnią w roli głównej biją rekordy popularności. W ten nurt idealnie wpisuje się książka Łukasza Konika „Gastronomia molekularna”, której premiera miała miejsce 25 października.
Autor sygnuje swoimi nazwiskiem dania łączące kuchnię molekularną z tradycyjną kuchnią polską. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał w uznanych hotelach i restauracjach w kraju i poza jego granicami. Obecnie jest Głównym Szefem Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A.
Książka Łukasza Konika jest kierowana głównie do profesjonalistów, jednak pomoże też osobom, które dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni molekularnej.
Jak twierdzi sam autor we wstępie – celem książki jest udowodnienie, że nie jest to kuchnia bazująca na chemii i sztucznych komponentach.
W pozycji znajdziemy wiele cennych informacji, w tym między innymi ważne daty i wydarzenia związane z kuchnią molekularną, produkty przydatne podczas gotowania, techniki i przede wszystkim – przepisy, a wszystko ozdobione pięknymi zdjęciami, które inspirują do spróbowania swoich sił w kuchni molekularnej.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Przegląd Regionalny. MIKAWAS Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie przy ul. Jana Pawła II 29A, jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Link do Polityki prywatności: LINK

Komentarze

Reklama
Specjalista ds. Marketingu i Social Mediów. Specjalista ds. Marketingu i Social Mediów. BAUTECH to polska firma o ugruntowanej pozycji rynkowej, dostawca wysokiej jakości produktów i systemów posadzkowych dla przemysłu i dużych inwestycji komercyjnych.Posiadamy 30 lat doświadczenia na rynku polskim i zagranicznym. Tworzymy dwie idealnie dopasowane do oczekiwań naszych Klientów marki: BAUTECH INDUSTRY oraz BAUTECH FUTURA specjalizujące się w produkcji posadzek przemysłowych oraz posadzek i tynków dekoracyjnych z mikrocementu. Zapraszamy kandydatów na stanowisko Specjalista ds. Marketingu i Social Mediów.Szukamy osób z okolic Piaseczna, gdzie mieści się nasze biuro, tak aby nie tracić czasu na długie dojazdy :) Twój zakres obowiązków:Wsparcie Managera Działu Marketingu w bieżących zadaniach;Kreowanie contentu na potrzeby mediów społecznościowych i ich obsługa (Facebook, Instagram, LinkedIn, wizytówka Google);Opracowywanie materiałów wizerunkowych (infografiki, filmy) na potrzeby digital marketingu i mediów społecznościowych;Projektowanie spójnych materiałów reklamowych digitalowych, drukowanych i ekspozycyjnych przy współpracy z Managerem DziałuTworzenie materiałów dla Działu Sprzedaży: proste prezentacje, ulotkiZamawianie materiałów marketingowych;Współtworzenie contentu w sklepie internetowym oraz dbanie o aktualizację treściWspółtworzenie strony internetowej markiWymagania:Praktyczna bardzo dobra znajomość programu CANVAPraktyczna znajomość programu CUP CAT lub innego do tworzenia krótkich filmów reklamowychPoczucie estetyki i zasad kompozycjiDobra organizacja pracy, odpowiedzialność, dokładnośćSamodzielność i otwartość na współpracęChęć rozwoju przy doświadczonym definiującym zadania i wspierającym przełożonym - Marketingowcu o wieloletnim doświadczeniuDoświadczenie poparte materiałami, przykładamiTo oferujemyAtrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do doświadczeniaMożliwość rozwoju zawodowego i wsparcie Marketing Managera;Pracę w zgranym zespole w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej;Przyjazną atmosferę we wspierającym się środowisku;Umowę o pracę po okresie próbnym lub w oparciu o inna formę współpracy.Pracę w godzinach 8.00 -16.00 Prosimy o wysyłanie CV na adres:  [email protected]  
Reklama